zondag 29 juni 2014

Babykaartje

Eigenlijk moet ik aan mijn fotoboek werken maar ik kan het niet laten tussendoor een kaartje te maken. Deze keer koos ik de schets van het clean&simple stammpingblog. Een heerlijk simpele schets, erg CAS, maar daar houd ik van. Ik koos de stempelset "Baby, We've Grown en maakte een jongens en een meisjes kaart. In eerste instantie heb ik de schoentjes gekleurd met de markers maar daar was ik niet tevreden over, dus hup, de prullenbak in en opnieuw beginnen. Wie de stempelset kent zal zich afvragen hoe ik de stempels
in dit formaat op het kaartje (11x11 cm) heb gekregen. Psst, niet verder vertellen, ik heb de stempelset gedownload in MSD.




Deze kaart doet mee aan de volgende challenges:
Clean&simple: schets
Crafty Girls: Anything Goes
Sister Act Challenges: Anything Goes
Crafty Catz Challenge 237: Anything Goes
Stampin'for the weekend: Anything Goes

woensdag 25 juni 2014

Rijbewijs

De eerste zaterdag van oktober verkoop ik mijn kaarten, net als vorig jaar, op de bazaar van de kerk. Met de opbrengst worden diverse goede doelen gesponsord. Vorig jaar heb ik voor € 100,-- verkocht, best veel op één dag tussen 9.00 en 16.00 uur. Een kaart voor het behalen van het rijbewijs heb ik nog nooit gemaakt en toen ik dit leuke autootje in MDS zag ben ik heerlijk aan het ontwerpen geweest. De teksten op de kaart kan ik zo ook in het Nederlands houden. De kleuren combinatie komt van Fab Friday, een challengeblog dat ik net ontdekt hebt. De kaart doet ook mee aan twee challenges:



Zoek het verschil in deze twee ;)




donderdag 19 juni 2014

De spot er op

Hoera, het is weer SU-per challege dag. Deze keer is de uitdaging een kaartje te maken aan de hand van een schets. Ik wilde de nieuwe set "Work of Art" gebruiken en ging enthousiast aan de slag. Maar het kaartje dat ik in mijn verbeelding helemaal voor me zag, kon in de werkelijkheid mijn goedkeuring niet wegdragen. Dan zit er maar één ding op. Stempelset de kast in en een andere keus maken. Nu nam ik "Morning Meadow", een prachtige set met o.a. een heel fijn bloementakje en een vogel en ging daar mee aan de slag. En kijk, ineens was er een leuke kaart, dank zij de schets.


de schets



Ook spots maken? Stempel eerst de afbeelding op cardstock (ik nam de kleur crumb cake). Daarna de spots uitponsen en precies op de juiste plaats plakken.

Lekker snel

Ik zag een kleurenchallenge met zulke prachtige kleuren dat ik wel snel een kaartje moest maken. En ja, hiervoor de stempelset Art Work gebruikt. De kaartjes die ik maak zijn voor de verkoop. Vandaar dat ik vaak voor Nederlandse teksten kies, die zijn meer gewild. Gelukkig gaat Stampin Up daar aandacht aan besteden.




Zie je dat mijn fototoestel de kleuren veranderd? 
Balen hoor, want de inkt en het papier zijn precies de gevraagde kleuren.

woensdag 18 juni 2014

Stippled Blossom

Vanmiddag weer met een vriendin heerlijk gestempeld. Zij nam stempelsets mee die ik niet in mijn bezit heb: De Post Card en de Stppled Blossoms. Ik zocht de kleuren uit: de challenge van ColourQ: kraft, blauw, paars, groen en wit
We hebben een super leuke middag gehad met een kleurencombinatie die zij niet snel zou uitzoeken en met stempels waar ik nog steeds over twijfel of ik ze aan zal schaffen. Maar eerlijk is eerlijk, het zijn leuke
kaartjes geworden.



Zie je het leuke gekartelde randje? Gemaakt met de Small Scallop Stampin 'Trimmer. Die had mijn vriendin aangeschaft. Daar ben ik nu ernstig over aan het nadenken. Het adres is niet van Stampin Up. Er was een vlekje op de kaart gekomen en daar heb ik een oplossing voor gezocht ;)


De kleuren van mijn kaarten kloppen wel, de foto's veranderen de kleur.
'k Ben geloof ik aan een nieuw toestel toe.

maandag 16 juni 2014

Hoera, hoera!

Verjaardagskaartjes heb je nooit genoeg. Gisteravond had ik zin om met mijn Digital Studio te spelen. Ik ontwierp dit kaartje en schreef een handleiding voor iedereen die nog nooit een digitaal kaartje heeft gemaakt en het toch eens wil proberen. Pas op....het is verslavend!!!!!!!!!!!

Birthday song


Met dit kaartje doe ik mee aan de volgende challenges:
De kleuren challenge van colourQ
Summertime van Seize the Birthday
I've Been Framed van One Layer Simplicity challenge

woensdag 11 juni 2014

Blooom with hope

Vandaag met mijn stempelvriendin Jannita een hele dag gehobbyd. In de vroege ochtenduren het MDS programma uitgelegd en daarna gestempeld met de allernieuwste Hostessset: "Bloom with hope". Wat een gave stempels zijn dat zeg. We hebben elk drie verschillende kaarten met de stempelset gemaakt. Deze laat ik alvast zien. De kleuren zijn van de challenge Cas-Colours and Sketches. Altijd leuk die challenges, anders zou je bloemen niet zo gauw blauw en groen kleuren. De tekst is uit de set "Fabulous Florets", een set waar ik ook nog eens mee aan de slag moet gaan.

 

  
 
Wil ik de kaart gaan linken is de deadline om 18.00 uur verstreken.....nou ja, toch een leuk kaartje gemaakt en volgende keer beter.

donderdag 5 juni 2014

Happy MDS

Maak een kaart of project in de kleuren Pool Party, Old Olive en Chocalate Chip is de uitdaging deze week bij SU-perchallenge. Ik had niet veel tijd en mijn hoofd stond niet zo naar stempelen omdat ik een reisverslag in foto's aan het maken ben in MDS, My Digital Studio, een geweldig digitaal programma waarin je met de Stampin Up kleuren werkt, digitale stempels kunt gebruiken en nog meer. Ik maakte deze kaart met het programma.

Het dessinpapier heet Joyful Time en zit in het programma bij aanschaf. De letters komen uit de digitale set Best Birthday Yet, deze heb ik apart aangeschaft. De olijfgroene opvullingen in de letters maakte ik met de standaard punches. Na het ontwerpen is het printen (op Whispered White), snijden, plakken klaar. Ik heb de print verhoogd opgeplakt. Natuurlijk kun je de print matten of de kaart verder bewerken met stempels of embossingpoeder. Voor deze kaart vond ik dat niet nodig. Ik vind hem mooi strak in al zijn eenvoud en kleur.


De eerste bladen van mijn reisverslag zijn klaar. Die kun je zien onder het tabblad reisverslag. 

dinsdag 3 juni 2014

Friends

Soms zie ik zulke gave kaarten op websites staan dat ik het niet kan laten om deze te liften. Zo staat er een super kaart bij de liftchallenge. Een kaart waar allerlei tekststempels onder elkaar zijn gezet. Zo leuk om te doen, ik moest wel meedoen. Omdat ik deze dagen vooral bezig ben onze vakantie in MDS vast te leggen, het digitale kaartenmaak programma van Stampin Up, heb ik deze kaart ook grotendeels in dit programma gemaakt. Het origineel vind ik mooier dus ik ga vast nog eens een poging wagen.




De kaart van de Liftchallenge. Mooi !!!!!!!!